Lund & Sørensen | El-varme | Procesvarme LUFT

Procesvarme LUFT

Varmeflader anvendes til klima-, varmegenvindings- og ventilationsanlæg samt i procesanlæg, hvor der er behov for opvarmning af specifikke luftarter.

Varmeflader der produceres efter kundespecifikationer, kan være runde eller firkantede og kan forsynes med intern eller ekstern temperaturstyring afhængig af, i hvilken applikation varmefladen skal anvendes.

Elektrisk kanalvarmer

Elektriske kanalvarmere

Beskrivelse
De elektriske kanalvarmere er udviklet til at tilfredsstille behovet for temperaturkontrollerede luft- eller gasstrømme, som er til stede i flere industrielle processer. De er designet til at blive indsat i ventilationskanaler, rør, ovne eller autoklavere hvor procesluften eller gassen fragtes direkte.

Varmeelementerne er ribbede for at øge varme udvekslingen. Hvis den opvarmede væske indeholder partikler, der kan tilstoppe finnerne, er kanalvarmeren fremstillet af glatte varmeelementer, der kan afværge dette.

Eksplosionssikker fan heater unit heater

Eksplosionssikker fan heaters

Beskrivelse

Elektriske modstandsvarmere til Ex-områder

Ex-varmeunit er udviklet med henblik på frostsikring af teknik- og tavlerum, indrettet i f.eks. skibscontainere. Der er tale om en varmeblæser eller ”fan heater”, med varmeflade og ventilator samlet som en enhed.

Ex-varmeunit kan leveres med effekter fra 0,5kW til 240kW og med en størrelse på op til 1800x1800mm.

Ex-varmeunit leveres enten med varmelegemer med ribber, som sikrer en effektiv varmeoverførsel samt et kompakt design, eller med glatte varmelegemer, som er mere modstandsdygtige overfor urenheder og partikler i luften.

Ex-varmeunit leveres i rustfrit stål eller med malede overflader efter ønske. Herved kan specielle krav til offshore eller maritim anvendelse imødekommes.

Certificeret iht. følgende standarder:  ATEX , IECex, CSA, INMETRO, ATEX, EAC TR-CU

Overholder følgende normer: EN 60079-0, EN 60079-1, EN 60079-7, EN 60079-31 Execution IIB+H2 / Zone 1-2/ Ex-d/Ex-e

Eksplosionssikre duct-heater

Eksplosionssikre varmeblæsere

Beskrivelse
De elektriske kanalvarmere er designet til indsættelse i ventilationskanaler eller -rør, hvor procesluften eller gassen fragtes direkte.

Varmeelementerne er ribbede for at øge varme udvekslingen. Kanalvarmeren er fremstillet af glatte varmeelementer, som kan forhindre tilstoppede finner, hvis den opvarmede væske indeholder partikler.

Der kan opnås meget høj kapacitet ved installation af op til 1 MW i kanalvarmesystemet og konstruktionen kan skræddersyes med kulstofstålmateriale og rustfrit stål i henhold til særlige regler og krav (NACE).

Antikondens heater

Antikondens varmere

Beskrivelse
Anti-kondensvarmere er velegnede til at fungere inde i tavler, kabiner, containere og instrumenteringsbokse.

De er designet til at forhindre fugtkondensering og til at opvarme den omgivende luft. Deres standard varmeeffekt varierer fra 200 til 3000W. Specialkonstruktioner kan leveres, for at opnå en højere varmeeffekt.

Kontaktboksbeskyttelsen er typisk IP65, men ATEX-konstruktion (zone 1 og 2 – II2G/D – Exde) er også mulig. I alle tilfælde er sikkerheds- og kontrolsensorer inkluderet i varmelegemet afhængigt af kundeønsker og certificeringskrav. Alle vores antikondensvarmere er fremstillet ved hjælp af pansrede elektriske varmelegemer lavet af rustfrit stål 316Ti.